Inside iToday

3 maart 2021
3 min. leestijd

Nieuws

Iedere maand stellen we één van onze collega’s aan je voor. Deze maand een van onze professionals van iToday: Gijs. Hij werkt bij opdrachtgevers als Business Intelligence Consultant. Vandaag vertelt hij je graag meer over wie hij is en wat hij doet bij iToday. Lees je mee?

Hoi Gijs, leuk om je vandaag wat beter te leren kennen. Wil je jezelf allereerst even voorstellen?

Mijn naam is Gijs, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn vriendin en onze hond in Etten-Leur.
In mijn vrije tijd ben ik graag technisch bezig: van lego tot knutselen aan mijn motor of het maken van meubels.

Ik ben erg benieuwd naar je achtergrond, wat heb je zoal al gedaan in de techniek? 

Mijn achtergrond is Technische Bedrijfskunde: Processen integraal verbeteren en totale efficiency vergroten. Sinds 2007 doe ik dat in de Business Intelligence. Tot nu toe heb ik heel verschillende klanten gehad waaronder KPN, Philips, Amsterdam Rai en Waterschap Limburg. Zoals je hoort, hele diverse klanten: van gemeente tot banken tot conference centers.

Sinds bijna 2 jaar mag ik dit doen namens iToday. Hiervoor heb ik voor 2 eerdere werkgevers op detacheringsbasis gewerkt.

Hoe kwam je bij iToday terecht?

Ik ben iToday gekomen via Geert, hij tipte mij via LinkedIn. Hij heeft mij aangedragen bij iToday. Ik was toen nog niet op zoek naar iets nieuws, maar hij zei dat het wel eens een match zou kunnen zijn en dat was het inderdaad! Dus ik ben blij dat ik de stap toch heb gemaakt.

Je bent gedetacheerd, hoe vind je dit?

Ja, ik vind het fijn dat ik de afwisseling heb, de uitdaging van steeds nieuwe processen om te doorgronden. Dat is ook mijn kracht. Ik kan me makkelijk aanpassen aan een nieuwe doelgroep. Als ik 10 jaar lang bij een bedrijf zit dan bloed ik dood. Met verschillende opdrachten leer je nieuwe tools kennen. Je ontwikkelt je in de diepte en dat is tof. Bij grotere bedrijven is het vaak een enkel proces of team waar je kunt aanhaken en dat vind ik een mindere uitdaging. Ik heb nu elke keer een andere uitdaging.

Hoe is het voor jou afgelopen maanden verlopen in deze tijd (corona maatregelen) met de werkzaamheden?

Wat ik heb gemerkt is dat voor de coronapandemie had je een thuiswerkdag. Dat was een dag dat je veel méér kon doen. Dan zorgde je dat je de meetings en de overleggen op een andere dag had zodat een thuiswerkdag ontzettend productief was. Nu werken we allemaal vanuit huis en weet iedereen je veel gemakkelijker te bereiken. Hierdoor is het voordeel van de thuiswerkdag weggevallen, je wordt veel gemakkelijker gestoord de hele dag.

De lijn tussen privé en zakelijk is ook minder helder en dat is wel een uitdaging. De hoeveelheid verschillende middelen waardoor je contact op kan nemen met elkaar, maakt het soms lastig om nog inhoudelijk werk te verzetten. Je merkt dan dat je minder aan het werk bent. Dit merk je ook aan collega’s. Normaal kon je gewoon naar iemand toe lopen als je vragen had, nu is dat een langer proces.

Ja, lastig! Biedt jouw huidige opdrachtgever hier wel oplossingen voor?

Ja, dat wel! Ze bieden veel meer flexibiliteit en dat is ook wat we nodig hebben.

Wat is voor jou hetgeen wat werken bij iToday leuk maakt?

Voor mij is iToday een fijne werkgever omdat zij iedere collega, maar ook mijzelf als individu zien. Bij iToday kun je als mens alle wensen en eisen aan je eigen werk geven. Er wordt ontzettend naar je geluisterd. Elke consultancy club zegt het, maar iToday doet het. Gehoor geven aan persoonlijke wensen, persoonlijke ambities ondersteunen, interesse tonen. Dat is voor mij heel belangrijk.

Wat zijn jouw ambities?

Zakelijk gezien zou ik zou meer willen doen met het coachen van mensen. Ik zou het leuk vinden om een clubje jonge consultants te begeleiden en coachen in hun werk, maar ook het leren van denken in data. In welke vorm of hoe dat weet ik nog niet.  

Vind je dat iToday jou stimuleert om deze zakelijke ambities te halen?

Ja zeker! Zoals ik al zei wordt er echt naar je geluisterd. Als ik morgen les wil gaan geven of gaan coachen, dan zou dat bij iToday gewoon goed kunnen.

Waar ben je het meest trots op?

Ik denk mijn commitment, als ik me ergens toe zet en als ik ergens iets beloof dan ga ik het doen en maak ik het af. Door deze mindset lever ik ook kwaliteit. Soms zet ik de maatstaaf waar ik op wil presteren iets te hoog voor mezelf, maar het komt altijd goed!

Samenwerken met Gijs en de andere professionals? Dat kan! Wij hebben namelijk een aantal mooie vacatures open staan.

Labels: Achtergrond
iToday