Inside iToday

11 februari 2021
5 min. leestijd

NieuwsIedere maand stellen we één van onze collega’s aan je voor. Deze maand een van onze professionals van iToday: Alex. Hij werkt bij opdrachtgevers als data scientist. Vandaag vertelt hij je graag meer over wie hij is en wat hij doet bij iToday. Lees je mee?

Hoi Alex, leuk om je vandaag wat beter te leren kennen. Wil je jezelf allereerst even voorstellen?

Mijn naam is Alex en ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam. Sindskort hebben we een hondje, waar ik echt gek op ben!

In mijn vrije tijd kook ik graag, geniet ik van een yoga sessie en hou ik van reizen! Heel jammer dat het reizen er nu niet meer in zit.

Hoe ben je bij iToday terechtgekomen?

Ik ben begonnen in de biomedische wetenschappen, maar mijn interesses lagen meer bij het programmeren. Ik had toen een tijd dat ik niet goed wist of ‘dit het nu was’.  Daarom ben ik er toen een jaar tussenuit gegaan. Ik ben een jaar gaan reizen in Azië. Toen ik terugkwam wist ik het zeker! Ik wilde de Data Science in. Ik zocht een baan in dat werkveld. Ik ben toen eerst begonnen met programmeren, en daarbinnen overgestapt naar data analyse. Op een gegeven moment wilde ik toch meer met data doen dus heb toen de overstap naar iToday gemaakt.

Ik kwam bij iToday terecht via een rekruteer, die heeft me toen voorgesteld aan iToday. Ik heb gesprekken gehad bij iToday, maar ik had onvoldoende ervaring. Toen heb ik in een half jaar ervaring opgedaan en heb opnieuw aangeklopt bij iToday. Nu werk ik al iets langer dan 2 jaar voor iToday!

Je bent gedetacheerd, hoe vind je dit?

 Ik vind het fijn dat ik niet heel lang aan een bedrijf gebonden ben. In het begin vind ik het vaak heel interessant. En doe ik mijn werk, maar na een tijdje ken ik het ‘trucje’ wel en wil ik zien hoe dit dan bij andere bedrijven gaat. Gelukkig kan dat ook doordat ik gedetacheerd ben.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik sta op, ga douchen en klap dan eigenlijk meteen m’n laptop open. Ik ontbijt vaak wat later in de ochtend.  Dan komt de lunch en daarna is het nog even heel hard doorwerken en dat zit de dag er alweer op.  

Nu zijn de thuiswerkdagen het nieuwe normaal. Hoe is het voor jou afgelopen maanden verlopen in deze tijd met de werkzaamheden?

Vroeger had je wel eens zo’n thuiswerkdag, dat vond ik nooit echt fijn. Ik raakte dan vaak afgeleid en ging dan vaak opruimen. Maar nu, vind ik het wel fijn omdat we nu langere tijd thuis zitten. Ik heb minder meetings en werk veel efficiënter.

Wat is voor jou hetgeen wat werken bij iToday leuk maakt?

De collega’s die ik heb bij iToday vind ik leuk en dat de consultant écht centraal staat. Als je iets nodig hebt qua materiaal, of dat je een studie wilt doen voor bevordering van jouw kennis, dan wordt dat voor je geregeld.

Wat zijn jouw ambities?

Voorlopig is mijn focus om meer in de data science te werken. Momenteel doe ik data-analyses. Dit zit tegen de data science aan, maar ik wil echt graag een expert worden op data science gebied. Dat geeft mij meer uitdaging.

Vind je dat iToday jou stimuleert om deze ambities te halen?

Zeker! Ze zijn natuurlijk wel afhankelijk van de markt, maar ze doen altijd hun best.

Waar ben je het meest trots op?

Eigenlijk dat ik toch in een hele korte tijd van programmeren naar data science ben overgestapt. Ik gaf mezelf 4 jaar de tijd om mezelf in te leren in dat vakgebied, maar ik wilde dit zo graag!  Dat het in een halfjaar tijd al is gelukt!

Samenwerken met Alex en de andere professionals? Dat kan! Wij hebben namelijk een aantal mooie vacatures open staan.

Labels: Achtergrond
iToday